Kennel North Fox’s, Berit Hansson, Luleå

Välkommen till NorthFox´s kennel!

NorthFox´s kennel är en liten kennel i Luleå som föder upp strävhåriga foxterrier i hemmiljö. 2012 firade vi vårt 10 års jubileum som uppfödare.

Det startade 1998 då vi köpte vår älskade Milou till vår familj och sedan fortsatte det. 2002 fick jag mitt kennelnamn NorthFox´s och samtidigt föddes min första valpkull. Helt plötsligt hade vi två hundar i familjen, Milou och Maggie som jag sparade (NorthFox´s Maggie May). Några år senare utökades det med ytterligare en hund Myran (NorthFox´s Proud Mary), en valp från Maggies 1a kull. Jag har alltid sparat en tikvalp från varje tik som jag har fött upp, vilket har gjort att vi har ibland haft 4 tikar boende hos oss i varierande åldrar. Tyvärr har 2 st fallit ifrån de sista åren, Myran och Tindras. Idag har vi 2 tikar som lever med oss. Maysie och Maysie´s tikvalp, Grace från Maysi´s första kull som stannat hemma hos oss. Våra våra tikar lever med oss som familjemedlemmar och följer alltid med oss, både till sjöss och stugan, i bilen på semester. Varför då välja en strävhårig foxterrier – vill du ha en glad och trevlig kompis som är pigg på det mesta, älskar att följa med, men lika gärna kan ligga i soffan eller i sängen och mysa, då är en strävhårig foxterrier hunden för dig.

När jag planerar för en valpkull så använder jag mig av rastypiska, välmeriterade hanhundar där temperamentet är oerhört viktigt för mig. Tikarna som används har jag själv fött upp, meriterat och behållit hemma, alltid en tik från varje kull. Inavelsgraden är låg eller 0% då jag använt mig av täckhundar som oftast har kommit från Finland. Jag har inte en valpkull varje år utan när det passar. 2019 sparade jag NorthFox´s Going with Grace, en mycket lovande tik, som i december ställdes ut på Stora Stockholm 2019 som junior och erhöll titeln Nordisk Juniorvinnare. Självklart så hjälper jag mina valpköpare med trimning och lär även ut hur man klarar sin vardagstrimning till mina valpköpare utan kostnad. Är det så att man vill prova ställa ut sin foxterrier så hjälper jag självklart till med utställningstrimning och visning. Jag trimmar även andra trimraser och anordnar också kurser.

Jag är en flitig utställare i Sverige, Norge och Finland och har också ställt ut både avels- och uppfödargrupp under 3 år med många Best in Show-placeringar. Jag har även blivit Best in Show-uppfödare 2 gånger med 2 olika uppfödargrupper (olika hundar från min uppfödning i varje grupp). Många av mina uppfödda valpar har blivit utställda och blivit champions.

Such NorthFox´s Mollie McGuire, Maysie är en jättetrevlig och social tik, som är väldigt glad och tillgiven. Vill du veta mer om Maysie och den kull hon kom från, eller träffa Grace som jag sparat från Maysie`s första kull som föddes i februari 2019, så hittar du dessa på min hemsida. Jag planerar nu för en valpkull våren 2021. Kom gärna och träffa Maysie och Grace om du är är intresserad av mina fina foxar och, veta mer om mig och min kennel. Ring mig gärna 073-0548637, eller gå in på min hemsida wwww.northfoxskennel.webs.com. Välkommen att höra av er!

Nedan ser ni mina älskade foxar, Milou (som allt startade med) , Maggie och Tindra – 3 generationer

Skicka ett meddelande till Berit Hansson