Klubben
19:e oktober nationell dag för Strävhårig Foxterrier
2016
Göteborg
I Slottskogen, Göteborg uppmärksammades också Foxterriers egna dag.
Karlskoga

Mina 3 hundar väntade och väntade. Scooby, Safira och Nicko skulle ju komma på besök för att fira vår dag. De skulle alla få fara runt i trädgården och sen skulle hundarna få korv, medan mattarna Annika, Christina och hussen Peter skulle äta äpplepaj. Till slut kom dom då. Och det blev som vanligt. Safira kaxade upp sig och efter 5 sekunder var det klart, sen var det bara att leka. För det mesta lekte flickorna för sig medan pojkarna hade fullt upp med att kissa på varenda buske.

Safira hittade svarta vinbär att mumsa på och dom andra flickorna åt äpple.

Eftersom Honey, Safiras, Scoobys, Nickos och Ninas mamma, bor hemma för tillfället fick hon vara ute och busa med sina barn.
Det blev en helt underbar dag.

Luleå
I Luleå anordnades för första gången en träff med anledning av nationella dagen för Strävhårig Foxterrier.
Malmö
Den 16 oktober var det dags att fira Nationella dagen för Strävhårig Foxterrier för 3:dje året i rad. Den riktiga dagen är den 19:e, men att samlas en vardag är alltid svårt. Vi träffades i Kungsparken, Malmö. Trots ett typiskt höstväder, med lite regn och blåst var uppslutning väldigt bra. 26 hundar med följeslagare samlades för en vandring genom parken. Vid Möllan fanns möjlighet att genomföra olika aktiviteter med sin hund. Dessutom stod ett fikabord framdukat där man till självkostnadspris kunde förse sig. Behållningen gick oavkortat till klubbkassan.
Stockholm
Söndagen den 16e oktober träffades vi traditionsenligt på Himmelska Hundar vid Tessinparken i Stockholm.

Foxterrierdagen inträffade ju på onsdagen kommande vecka (19e September), så söndagen var en bättre dag för att träffas och uppmärksamma våra härliga foxars egna dag.

Efter fikat gick de som var hugade en gemensam promenad till Gärdets Sportfält, där de som ville släppte sina hundar. På Gärdet anslöt ytterligare några hundar och vi kunde vid fotograferingen räkna till 17 hundar. Ett rekord för Stockholmsträffarna, vad jag vet i alla fall.

Räknar vi in den hund som var på fiket, men som inte följde med till Gärdet så var det faktiskt total 18!

Lyckad träff med bra stämning, och jag vill tacka Ylva Östfeldt som styr upp träffarna.

Vänersborg
Jag valde Vänersborg igen för nationella foxdagen, dels är det smidigt för Göteborgaren ;) Ajax, som kommer med sin matte Annika med tåget, det är åxå lätt o smidigt att köra för oss som kommer mer väster ifrån med bil, i år var det Ronny, Kerstin o Kalle, Kent o Tekla, som för övrigt vann tipspromenaden vi hade, de;) hade ALLA rätt, frågorna gick i Carl von Linnes spår. Från Norge valde Guri med make och Fröja 13,5 år, vilket ingen av oss andra trodde att hon var, att delta för första gången och jag hoppas att de fick meeeersmak. Herr Boo, Ilse och jag deltog åxå. Vi gick en promenad i vackra skräckleparken i Vänersborg vid Vänern’s strand i hyfsat väder, inget regn i alla fall. Vi fick en möjlighet att med Helene’s hjälp få tillgång till lokal ifall…….ni vet vädret, klart att jag nappade. Jag pratade med en kvinna under promenaden, som var oerhört fascinerad av strävhårig foxterrier och hon trodde hon såg i syne när hon stötte på oss, just för att hon upplever att de (strävhårig foxterrier) aldrig syns numer. Kul, jag tog tillfället i akt och berättade de mesta i allmänhet och om foxterrierdagen i synnerhet. Efter tipspromenaden knallade vi till ”lokalen” som är belägen en trappa ner i huset där Helen S bor, ca 150 meters promenad från ”träffstället” vid skräcklestugan, där fanns åxå goda parkeringsmöjligheter vilket gör allt mycket lättare för bilburna.

Vi fikade med kaffe och smörgås vilket smakade utmärkt, äpplekakan jag bakat för tillfället stod kvar hemma på bänken, så jäääkla typiskt. Helene gick igenom frågorna och vi fick reda på vem som vunnit med ALLA rätt, så utslagsfrågan, gissa vikten på en påse med hundhår, vikten var för övrigt 1,3 kg på påsen, behövdes inte. Stämningen var minst sagt gott pratig. Helen som är en hejare på att trimma, hon är professionell trimmare, delade med sig en del av sina kunskaper som kan vara bra att veta, vi fick en mycket informativ och nyttig stund vilket åxå genererade till frågor som gick över i trevliga berättelser och diskussioner, dessutom bjöds det på fikat OCH kloklippning för de som ville.

Vi kunde säker varit kvar ännu ;=) meen underbart är kort, efter drygt fyra timmar förberedde vi oss på hemgång. Vi var fem foxar vi kunde varit fler meen Folke, på Orust lämnade återbud på morgonen pga andra uppdrag. Rita var heller inte med pga skäl.

Vi kämpar vidare med att utöka vår flock vi får se vad som händer framöver, det skulle vara roligt om fler ville sluta upp på träffar i alla fall på nationella foxterrierdagen.

Örnsköldsvik
På Foxterrierdagen i Örnsköldsvik var vi ett litet gäng glada vandrare som gick runt i strandparken. Det var en litet gråmulen dag men det var roligt att träffas.

2015

Den 19:e oktober är det den Nationella dagen för Strävhårig Foxterrier. Den registrerades i fjol och finns nu med i Temadagars kalender. I år kommer dagen att uppmärksammas söndagen den 18:e oktober eftersom den 19:e är en måndag och då är det svårt att samlas.

I fjol gjorde Jan Boberg ett märke till ”dagen”. I år har Jan gjort knappar i plåt med nål. Christina Boberg kommer att skicka ut ett antal till kontaktpersonerna runt om i landet. Ni hittar deras namn längst bak i vår tidning Strävaren. Märkena kostar 20:-/styck. En särskild ruta finns i tidskriften hur man kan köpa knappar och vykort via Chrsitina.

Strävhåriga foxterrierdagen uppmärksammades runt om i landet. Nedan finner ni länkar om dagen.


Helsingborg

Hunneberg

Karlskoga

Mamlö

Stockholm

2014

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

I Malmö trots ihållande regn samlades 21 Foxar med mattar och hussar. Till Malmö kom även Sydsvenskan vilket resulterade i en artikel i tidningen.

Läs mer här: http://www.sydsvenskan.se/malmo/stravharig-hogtid-i-hundvader/

Se filmen som Jan Boberg filmat från vår träff i Malmö här;
https://www.youtube.com/watch?v=PTc4qWs4vTc&feature=youtu.be

Även i Uddevalla samlades en skara med Foxterriers. I norr ställdes träffar in på grund av lågt deltagande och stora avstånd.

På Facebook lades bilder och hälsningar upp från Foxterriers som firade dagen hemma hos sig.

Vi hoppas på bättre väder och anslutning till våra träffar runt om i landet nästa år.

 


Malmö

Uddevalla