Aktiviteter
Klubbens aktiviteter

Träff Kungsparken i Malmö 24/4 2016

Vi hade en träff i Skåne den 24 april i vackra Kungsparken i Malmö. Vädret såg inte så lovande ut så jag trodde inte det skulle komma så väldigt många. Men metrologerna hade fel så solen sken och jag blev väldigt glad när jag såg hur många som kommit. Vi var totalt 17 st, någon kom bara för att träffa oss innan vi gick iväg och någon gick med en stund och det uppskattas verkligen. Tack alla för att ni kom! Vi gick en jättefin promenad i parken och det var mycket som blommade så det var riktigt vårvackert. Några av hundarna badade t.o.m i fontänen. Efteråt var det gott med en fika och det var varmt och skönt att sitta ute.


Foxterrierpromenad Karlskoga 18/10 2015

Fem glada foxar med koppelhållare promenerade på Grönfeltsudden för att visa upp våra fina hundar på Strävhåriga Foxterrierns egna dag.


Foxterrierpromenad Hunneberg 18/10 2015

Det blev en ljuvlig dag på Hunneberg 18/10 för att ”fira-uppmärksamma ” strävhåren. Vi som hade bett om väderkompensation med tanke på förra året blev hörda med råge. Vi var sex jyckar med mattar o hussar inalles sju tvåbenta, sex fyrbenta som vi firade och en fyrbent som bara var med, mer känd som ”chefen”. ”Huset” dvs Helen Schill stod för kaffe/bulle samt korv/bröd o bubbel (-vatten). Några av oss tog fem kilometers promenaden i fin terräng, några valde kortare biten på två kilometer. Fika smakar alltid gott ute efter prestation för att inte tala om vad trevligt det är att umgås. Vi här verkar ha det bättre på så sätt att vi inte är en stor grupp, jag menar att vi hinner prata med alla det är ju alltid skojsigt. Vi pratade om att försöka få till en träff snart igen och vi var rörande överens om att vi kan flytta på oss inom vårt område det ger oss geografisk vidd och tillfälle att umgås. Det finns sååå mycket fina ställen att få kunna komma till. Spännande fortsättning följer.


Malmö 18/10 2015

24 hundar med sina följeslagare kom till Pildammsparken i Malmö. Nationella dagen för Strävhårig Foxterrier har blivit succé. Dessutom uppmärksammades dagen i både radio och TV.


Stockholm 18/10 2015

14 Strävhåriga Foxterriers med koppelpiloter mötte upp på Gärdet. Gemensam fika intogs på Härliga Hundar.


Helsingborg 17/10 2015

En liten skara samlades på Gröningen i Helsingborg med anledning av Nationella Dagen för Strävhårig Foxterrier. Hundar med sina mattar och hussar hade en trevlig förmiddag.


Foxterrierpromenad Karlskoga 6/9 2015

Samling 6 september kl. 11 i Karlskoga för foxterrierpromenad. 10 glada foxar kom med mattar samt en husse. Efter promenad lek och bus i Christina Larssons trädgård för hundar och fika för övriga. Mer att läsa om denna träff i sista numret av Strävaren 2015.


Gränna 2015

Årets Rasspecial gick av stapeln i Gränna i år den 22-23 augusti.
På lördagen hade vi aktivitetsdag. Tomas Karlsson, professionell hundtränare höll i givande lektion om kontakt mellan oss och våra hundar. Söndagen ägnades åt rasspecialutställning. Mera om aktiviteten och utställningen kommer i nästa nummer av Strävaren.


Kråken 2015

Vårträff på Ringsjöstrand

Den 25 april var det träff på Ringsjöstrand, Hörby för Strävhåriga Foxterriers och deras mattar och hussar. Uppslutningen blev riktigt bra med 24 hundar. Lena Lundström, kontaktperson för södra Sverige hade arrangerat träffen. Klockan 11.00 var alla samlade och vi presenterade oss och våra hundar. Samtidigt fick alla hundarna vars en godispåse. Vi vandrade sedan iväg på aktiv promenad, där hundarna fick utföra enkla övningar t.ex. sitt, ligg och balansgång. Promenaden ledde fram till villatomt där en agilitybana var i ordningställd. Ewa Schöld med Martini och Tequila visade banans olika moment, därefter fick alla prova på. Nöjda med aktiviteterna återvände vi till utgångsplatsen för lunch.

Träff i Stockholm 2015-03-22

Vilsta 2014

Kolsboda 2013

Den 24:e samt 25:e augusti var det rasspecial i Kolboda utanför Kalmar.

Det var två underbara dagar med vackert väder och glada Foxar.

Lördagen ägnades åt tipspromenad, agility där Eva Schöld visade oss vad hennes Martini kan. Sedan fick vi själva med våra hundar testa på. Därefter visade Evalotta Kovacic hundmassage.

På kvällen var det dags för årsmötet som sedan avslutades med en förträfflig middag där vi åt och drack gott.

På söndagen var det dags för utställning, både mattar och hussar med sina hundar var laddade. Klicka här för resultat.

Vi ser redan fram emot nästa års rasspecial.

Titta gärna i galleriet där vi fått in flera bilder från rasspecialen. Christina O. Boberg har delat med sig en länk där några fler bilder finns.