Ordförandens rader

Ojoj vad tiden rinner i väg, mars är snart till ända och påsken stampar och vill ha uppmärksamhet. Hur firar du och din fyrbenta vän påsken? Påskgodis och lite extra gott på tallriken och till kaffet är ju självklart, och hunden? Visst ska de ha något extra också, marknaden svämmas över av allehanda mer eller mindre nyttiga hundgodisar och tilltugg, men Du! läs en extra gång på innehållsförteckningen så du verkligen vet vad Du ger till din lilla vän.

Med värmen och våren kommer även lite mer oönskade saker, ormar fästingar älgflugor och andra mindre trevliga naturfenomen. Och där gäller också att hålla lite koll, tassar päls och nosen är ju utsatta områden som vi kanske ska kolla lite extra efter promenader och utflykter.

I styrelsen och avelskommiten jobbar vi vidare med de arbetsuppgifter som ligger på oss sedan tidigare, det som ligger närmast är kanske den digitala avelskonferensen via SKK i april som är intressant. Så får vi avvakta och se vad FHM och andra kommer fram med för riktlinjer och utifrån detta gå vidare med planering av träffar och utställningar.

Vi har inlett ett samarbete med Jiteshop angående klubbprylar, ett samarbete jag ser fram mot, jag vill ju vara stolt och visa upp att jag är med i Strävhåriga Foxterrierklubben. T-shirt, Sweatshirt, mössor, jackor och väskor bland annat med vår klubblogga finns att beställa, länk och information ser Du på annan plats här på hemsidan. Kommer även att finnas i Strävaren i kommande nummer.

Nej nu ska jag gå och se över våra verktyg så vi är beredda när vår bruket drar igång, sätta lökar frön och allt vad det nu blir.

Och ja självklart, jag ska även ta en kopp kaffe och bara njuta av vårens antågande.

Ta hand om varandra och håll avstånd.

Voffvoff / Lars

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Planerar du att para din tik – läs det här först!

Svenska Terrierklubben har, förutom berörd rasklubb delgivits nedanstående information från SKKs uppfödar- och kennelkonsulentkommitté, allt enligt uppdrag från Agneta Lönn på SKKs juridiska avdelning. Greppet att tillskriva klubbar eller uppfödare för en hel ras, med hög andel brott emot grundreglerna, har vi inte sett av tidigare och vi kan inte annat än att ställa oss bakom SKK/UKKs vädjan till en bättre efterlevnad av grundreglerna som nu riktas till jack russell. och strävhårig foxterrieruppfödare inom terriersfären. Androm till varnagel som man sade förr, ett varnande exempel för alla uppfödare att dra lärdom av.

Läs mer

Valpar till salu

Leverans: 07-02 Kennel North Fox's

Valpar väntas

Kennel NorthFlash 2021 v-21

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Klubbshop

Strävhåriga Foxterrierklubben har inlett ett samarbete med Jiteshop. Välkomna att beställa!

Läs mer

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 21 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Import av gatuhundar
Frågestund om Kennelfullmäktige
Gör undantag även för hundsporten
Håll koll med protokoll – 8 nya
Nytt nummer av Hundsport
Hundmarschen – för en god sak
Vad tycker användarna om BPH?