Ordförandens rader

Jag vill först passa på att tacka nya som gamla medlemmar för att ni kom till årets aktivitetsdag och rasutställning i Gränna i augusti, jag hoppas att få se er även nästa år i Gränna.

För fjärde året har vi nu firat vår egen DAG: Strävhåriga Foxterrierns dag den 19 oktober enligt vår nationella kalender! I år blev det allmän firning söndagen den 22 oktober över hela vårt land, från Luleå i Norr till Malmö i söder.De orter som anmäldes till klubben var: Luleå, Umeå, Karlskoga, Stockholm, Kristianstad och Malmö, ca 65 hundar med hussar och mattar deltog.

Nu närmar sig domarkonferensen i Malmö då vår ras skall granskas (se text nedan) 24-25 november och på söndagen äger årets Terrierderby rum på Malmömässan, där jag hoppas att få se många av er, med eller utan hund. Klubben kommer att ha en bemannad monter där vi visar hund, säljer kalendrar och raskompendier till mässpris.

Jag önskar er en skön höst!
Ann-Charlotte

Domarkonferens och Terrierderby i Malmö 24-26 november 2017

I samband med TerrierDerbyt, som arrangeras vart 3:e år av Svenska Terrierklubben, anordnas också en konferens för våra domare (ca 50 st ) den 24-25/11, där man går igenom 10 av våra 39 raser som finns i terriergruppen vid varje tillfälle.

Denna gång är Strävhåren på agendan. Vår ras kommer presenteras av rasspecialisten Geir Flyckt-Pedersen, Kennel Louline. Han är en av Skandinaviens mycket renommerade uppfödare/domare av vår ras. Hans uppfödning ligger bakom så gott i varje nu levande strävhårsfox i Sverige.

Till konferensen har ett nytt raskompendium gjorts som innehåller vår ras standard, med bilder och kommentarer/förklaringar om hur vår ras ska se ut. Det är viktigt att våra domare, både erfarna och nya, blir uppdaterade på rasen av en rasspecialist, då det är dessa som ska bedöma våra hundar i utställningsringen.

Som uppfödare är det också viktigt att veta vad vi ska sträva efter när vi parar våra hundar. Då är detta raskompendium ett ”måste” för att känna till hur det optimala strävhåret ska se ut, även om resultatet inte alltid blir som man hoppats.

Konferensen hålls i 2 dagar (då man går igenom 10 terrier raser). 3:e dagen den 26/11, är själva utställningen (Derbyt), där vi utställare får chansen att ställa ut för en rasspecialist, den här gången Geir Flyckt-Pedersen. Sista anmälningsdag är den 30 oktober, för er som vill ställa er fox. Andra som vill komma och titta, men inte ställa ut, är välkomna till Malmömässan tidig morgon. Bedömningen börjar kl.09.00.

Kalender för 2018

Kalender för 2018 finns till försäljning. Den kostar 100:- + 20:- för porto o emballage. Betala till SHB cl.nr 6875 kto 916645088 Foxterrier. Ange Ditt medl.nr som avsändare. Är Du inte medlem ange namn samt skicka via e-post till stravaren@boberg.nu namn och adress.

Terrierderby 2017

Svenska Terrierklubben inbjuder till officiell utställning.
Värt att veta är att det endast krävs medlemskap i vår rasklubb för att anmäla sig till derbyt.

Terrierderbyt

Sammanställning av svar på hälsoenkät

Nedan kan ni läsa sammanställning utav svaren som kommit in på hälsoenkäten. Vi sänder ett stort tack till alla som svarat.

Sammanställning

Strävhåriga foxterrierdagen 2016

Läs vad som har hänt runt om i landet.


Läs mer

Valpar till salu

Leverans: 08-30 Kennel Jollyfox
Leverans: 12-10 Kennel Peder Jonaegården's

Valpar väntas

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står dels på ert medlemskort men också i anslutning till er adress på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.

De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben. /Styrelsen.

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

11-24 Domarkonferens

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 21 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK