Hej igen, dags för lite nya rader från ordförande.

Ny månad nya tider, ljusa tiden av året kommer närmare. Trots att vi läser om Riksgränsen som har 5,5 meter snö på sina ställen så kommer våren som ett brev på posten.

Vissa av oss har drabbats av Covid19 mer än andra, en del sitter i karantän, en del är ”utestängda” från sina jobb, vi ska tänka oss för innan vi besöker nära och kära. Och en del samlar på toalettpapper.

Men våra hundar struntar i pandemin, de vill i alla fall gå ut och göra sina behov, de vill också gå på sina promenader. Häromdagen när jag och Brando var ute på promenad mötte vi en dam som kom med kommentaren: jaha har han inte tagit till sig att vi ska hålla avstånd, det är kanske det som är grejen med hund, de är lika glada oavsett vad som händer runt oss.

Hur det här kommer att påverka oss och våra verksamheter som klubb vet vi ju i dagsläget inget om, så det får vi återkomma till.

Ett annat vårtecken är ju sopmaskiner, bort med grus och sand efter gator och gångvägar, och det är ju även bra för oss hundägare för så mycket krossat glas har jag inte sett på många år, ett otyg som ju inte är kul för vare sig tassar eller cykeldäck.

Sen närmar sig en helg som i alla fall ett par av våra hundar lider av: sista april. Trots information och på vissa håll förbud så fortsätter det med smällar och raketer. Men vi har ju sådan tur att vi har vår husbil så det blir att packa den och åka ut i naturen bort från eländet.

Nej nu ska jag gå ut och sätta på sommardäcken.

Sköt om er och till nästa gång:

VOFFVOFF

Lars

Information från styrelsen

Vi jobbar på med vår Grännahelg 22–23/8

Aktivitetsdag årsmöte och utställning.

Angående den pågående Cronaepidemin så fortsätter vi som vanligt med våra förberedelser, skulle något förändras kommer info här på hemsidan, i Strävaren och ppå Facebook. Mer information om anmälan, tider och så vidare kommer senare.

Styrelsen

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Strävhåriga foxterrierdagen

Läs vad som har hänt runt om i landet.


Läs mer

Valpar till salu

Leverans: 04-10 Kennel Foxtans

Valpar väntas

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

08-22 Gränna 2020

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 20 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Håll koll med protokoll – 5 nya!
Nya föreskrifter för hund och katt
SKK kommenterar nederländskt beslut
Till minne av Robert Widholm
Dispens för års- och fullmäktigemöte
Fråga Sofia om DNA-tester – live
Fråga Helena om BPH – live