Ordförandens rader

Nytt år nya rader, kanske nya förhoppningar och önskningar inför det år som kommer.

Vi ser ju dagligen runt omkring oss rubriker om katastrofer, vi hör och ser i media om en sjukdom som inte tar hänsyn vare sig till kommungränser eller landsgränser. Vi matas med än det ena än det andra från det stora landet i väster och vad ska man tro på?

Då känns det bra att ha en (eller flera) foxterrier som inte kräver mer än lite mat, vatten och smula daglig motion. Kanske en kam eller borste lite då och då, att sedan få komma och sitta i mattes eller husses knä en stund och se på lite skidor på tv är ju en bonus. Våra fyrbenta vänner struntar i Trump, bryr sig inte om Corona, att få komma ut och kissa i snödrivan utanför staketet duger bra, MEN vad är detta? Har en okänd hund kissat i MIN snödriva, kräver en utredning, låt nosen arbeta lite, är det det som kallas nosework?

Klubben då? Styrelsen jobbar vidare men tyvärr så är ju möjligheten till någon gemensam aktivitet begränsad, håll ut snart så kan vi ses och träffas igen, kanske i nya former och andra alternativ mot normalt.

Vi håller oss självklart uppdaterade vad som händer och vad som kommer att krävas av oss så att vi när möjligheten ges står redo med klubbaktiviteter.

Ta hand om varandra, glöm inte att titta till din hunds tassar nu i is och snötider, med tanke på allt salt och grus som läggs ut på våra gator och cykelbanor.

God fortsättning på det nya året

voffvoff / Lars

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Planerar du att para din tik – läs det här först!

Svenska Terrierklubben har, förutom berörd rasklubb delgivits nedanstående information från SKKs uppfödar- och kennelkonsulentkommitté, allt enligt uppdrag från Agneta Lönn på SKKs juridiska avdelning. Greppet att tillskriva klubbar eller uppfödare för en hel ras, med hög andel brott emot grundreglerna, har vi inte sett av tidigare och vi kan inte annat än att ställa oss bakom SKK/UKKs vädjan till en bättre efterlevnad av grundreglerna som nu riktas till jack russell. och strävhårig foxterrieruppfödare inom terriersfären. Androm till varnagel som man sade förr, ett varnande exempel för alla uppfödare att dra lärdom av.

Läs mer

Valpar till salu

Valpar väntas

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 20 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Fler utställningar i höst
Du glömmer väl inte att koppla?
Ny forskning om hundens nos
Vi svarar på frågor om Kalla fakta
Håll koll med protokoll – 5 nya!
Anmäl dig till vårens distanskurser!
Tack för ert fina stöd!