Ordförandens rader

När jag sitter och skriver de här raderna har två månader gått sedan klubben bildade en ny styrelse. Och vi har börjat komma in i vårt arbete och våra roller.

Det är Alla Helgons dag och höstrusket ligger runt oss som en fuktig ridå, en helg för eftertanke och reflektion om livet, många av oss kanske har besökt kyrkogården, tänt ljus för nära och kära som inte längre finns i vår närhet. Jag hoppas att ni även tänker och reflekterar över dem som finns i vår närhet i vardagen, inte bara tar dem för givet.

Vad har hänt och vad har vi framför oss?

Vi har fått till det med en avelskommitté som varit efterfrågad under lång tid, vi har satt datum för nästa års rasspecial i Gränna. Vi har även fått klart med domare till nästa år. Jag själv deltar i en utbildning i föreningsteknik. Jag har ju en viss erfarenhet från föreningsverksamhet men det alltid bra med uppdatering och tips från andra.

Det vi tyvärr inte lyckats med ännu är att knyta kontakt med en redaktör till vår tidning Strävaren, så återigen uppmanar jag Er medlemmar att fundera på det problemet. Har Ni någon i Er närhet eller kanske Du själv som kan tänkas vara intresserad att hjälpa till, hör av Er.

Foxterrierdagen med träffar och promenader har ju också passerat, jag har fått lite information och som vanligt så är dessa träffar väldigt trevliga, både för hundar och ägare. Vi kommer att delta som klubb med egen monter på stora Stockholmsutställningen, ni som har möjlighet försök ta er dit och prata Foxterrier med personalen i montern, titta även på de hundar som deltar på utställningen. Göteborgsutställningen är i skrivande stund inte helt klart med monter och klubbdeltagande.

Det var allt för nu.

Ta hand om varandra i höstmörkret.

Tills vi hörs igen så säger jag bara VOFFVOFF

Lars

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Strävhåriga foxterrierdagen

Läs vad som har hänt runt om i landet.


Läs mer

Valpar till salu

Leverans: 11-13 Kennel Foxamore
Leverans: 01 03 Kennel Läckerbiten's

Valpar väntas

Kennel Solringen 2019 v-51

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 20 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Nyheter på utställningar 2020
Ny hundrasguide på Köpahund.se
Plugga hund på distans i vinter
Håll koll med protokoll – 4 nya!
Nord UCh snart är det stopp
Vad tycker SKK om pudelblandningar?
Brons till Sverige på VM i freestyle