Ordförandens rader

Det var ett tag sedan mina rader blev uppdaterade så det känns att det är dags igen.

En sommar har passerat och hösten börjar få greppet över vårt land, färgerna börjar bli fantastiska och vi har redan sett snöflingor på väderkartan, vi vet vad som väntar: höst och vinter med mörker och kyla. Men sedan kommer våren igen med ljus och värme, längtan finns här redan trots alla fina stunder som vi har framför oss.

En sommar och en höst som vi aldrig upplevt dem tidigare, en värld i pandemins grepp, en upplevelse och tid som vi hoppas inte återkommer.

Vad har hänt i hundvärlden säger du? Vi har sett en efterfrågan på sällskapsdjur som vi inte varit med om tidigare, många nya hundägare och många som vill ha och önskar sig en lurvig vän. I hundsportvärlden har det heller inte varit så stor aktivitet men vi har sett en långsam uppstart av olika mindre arrangemang som kan genomföras med säkerhetsföreskrifterna och hygienkraven i fokus.

Även i vår klubb har verksamheten gått på sparlåga men vi ser på framtiden och hoppas på en positiv trend, men vi behöver kanske Din hjälp: vad vill Du se för verksamheter och arrangemang i vår klubb?

Har Du några önskemål om aktivitet som Du går och funderar på? Ta kontakt med någon i styrelsen och berätta om dina tankar så kanske vi kan hjälpas åt att hitta nya roliga träffar och arrangemang.

Vår tidning Strävaren med Andreas som redaktör behöver också hjälp, för visst har Du och din hund upplevt några speciella saker i sommar, visst har Du tagit några fina bilder. Skriv till Andreas och berätta om Din sommar och höst med din hund, skicka med några av dina fina bilder så vi övriga får ta del av Er upplevelse i vår tidning.

Ha en fortsatt skön höst, håll avstånd och tvätta händerna.

Till nästa gång

VOFFVOFF

Lars

Raskompendium

Det nya raskompendiet, godkänt av Svenska Kennelklubben och använt vid dommarkonferensen i Malmö nov-2017 finns nu att köpa.

Kompendiet innehåller komplett rasbeskrivning och många beskrivande bilder. Kompendiet kostar 100:-/st inklusive emballage och frakt.

Beställning görs enligt följande. Sätt in 100:- på kontonummer SHB 916645088 clearing 6875. Ange ditt namn och medlemsnummer som inbetalare.

För beställare utomlands gäller IBAN:SE6000 0000 0009 1664 5088, BIC:HANDSESS.

Vid frågor välkommen att kontakta Christina Boberg stravaren@boberg.nu.

Strävhåriga foxterrierdagen

Läs vad som har hänt runt om i landet.


Läs mer

Valpar till salu

Valpar väntas

Resultat från utställningar

Här kan du följa hur det går för våra Strävhår.

Läs mer

Bli medlem i klubben

Som medlem får du vår tidning STRÄVAREN i mars, juni, september och december. Du är också mycket välkommen att deltaga i olika aktiviteter som klubben anordnar. Du och din hund är mycket välkommna att deltaga i våra aktiviteter på RASSPECIALEN som vi anordnar varje år i augusti.

Läs mer

Medlemmar!

Alla klubbens medlemmar får ett nummer i vårt register. Medlemsnumret står på kuvertet som Strävaren skickas i. När Ni anmäler er till utställningar eller andra arrangemang i klubbens regi samt gör betalningar till klubben. Var vänliga att ange ert medlemsnummer det underlättar mycket för dem som administrerar vår verksamhet.
De medlemmar som är sena med inbetalningen av medlemsavgiften kommer i fortsättningen att få tidigare nummer av Strävaren i samband med massutskick av "nästa" nummer. Nya medlemmar får självklart sin Strävare så snart de har gått med i klubben.
Om ni byter adress glöm då ej att meddela detta till klubben. Då har Strävaren lättare att hitta hem till er.
/Styrelsen

Logga in

Välkommen att skapa ett konto för att få tillgång till att ladda upp bilder och dela dessa här på hemsidan samt tillgång till tidigare nummer av vår tidning Strävaren.

Logga in     Skapa konto

Kalendern

Läs mer

Nationell dag för Strävhårig Foxterrier

Den 19:e oktober 2014 runt om i landet samlades för första gången Foxterriers för att fira vår egna nationella dag.

Läs mer

Annonser

Uppfödare

Det finns för närvarande 20 uppfödare av strävhårig foxterrier. De är fördelade över hela landet se vår karta samt vår lista.

Läs mer

Trimguide

Om du trimmar Strävhårig foxterrier till utställning/vardags är du välkommen att finnas med i vår trimguide. Strävhåriga foxterrierklubben kan ej hållas ansvarig för gjorda trimningar.

Läs mer

Hundförsäkring

Nedan finner ni tips om försäkringar där ni kan jämföra mellan de olika försäkringsbolagen.

Försäkra hunden
Hundförsäkring.SE
Hundförsäkring.NU

Senaste uppdateringar

Information från SKK
Strävhåriga Foxterriers egna dag
Nya styrelseprotokoll
Trimguiden
Läsvärt

Senaste nytt från SKK

Fråga exteriördomaren – live ikväll
Ny svensk allrounddomare utsedd
Max åtta personer från 24 november
Crufts flyttas till sommaren
Fråga Hans om att ha hund – live
Välkommen på nostalgiresa
Harry är Årets narkotikasökhund